Klaphatte til app brugere

This entry is in Danish, as it contains quotes in this language which can not readily be translated without loss of meaning.

Som app udvikler, må man være parat til at modtage en del flak (læs: beskydning med spredhagl fra folk der ikke ved bedre men brokker sig i øst og vest) og det er jo et relativ kendt fænomen der er skrevet om utallige steder som f.eks. her. Der sker bare noget med folk når de i relativ anonymitet, får lov til at udtale sig og bedømme på et meget spinkelt grundlag - pludselig er de eksperter og kunne lave det meget bedre selv.

Eksempel på en klaphat
I dag modtog jeg f.eks. følgende review fra Jesper (fulde navn og email bekendt af redaktionen) som jeg, som så ofte før, besvarer inde på Google Play.Jesper er jo et klassiske eksempel på en fejl-informeret bruger med en inkompatibel tlf. der ikke helt har brugt tid på at undersøge sagen nærmere. Fred være med det tænker jeg, NFC formater er også et tricky emne for alm. mennesker at forholde sig til. Men så modtager jeg en opfølgende email:

Min telefon har en NFC chip. Problemet er at appen ikke er sat op til alle nyere telefoner og kun meget få udvalgte. Det er jo idioti. Måske jeres app ville få en anelse bedre rating hvis den nu var udviklet ordentligt..

Ok, manden har tydeligvis ikke forstået noget af det jeg skriver hverken på Google Play, på min blog eller i svaret til hans review. Tilmed indgår nu også nedladende ord som "idioti" ligesom app'en ikke er "udviklet ordentligt". Jeg bliver lettere irriteret over tonen, og skriver tilbage igen, denne gang på hans eget sprog:

Hej Jesper,
Heldigvis er app'en en af de bedst ratede Rejsekort app's på Google Play. Ratingen ville dog være endnu bedre, hvis det ikke var for klaphatte som dig der tror de ved bedre end de gør. Hvis du vil vide lidt om hvordan det i virkeligheden forholder sig, så kan du læse hvad jeg skriver om sagen her:
http://blog.bangbits.com/2016/05/rejsekort-nfc-og-smartphone.html
For at opsummere; nej NFC er ikke bare NFC, der finder mange variationer og Rejsekort A/S benytter sig af Mifare som desværre ikke alle NFC chip understøtter. App'en er sat op til altid at tillade installation af Rejsekortscanner på nye tlf, kun hvis jeg får tilbagemeldinger fra brugere, har jeg mulighed for at filtrere fra i Google Play. De fleste mennesker er flinke og forstående for denne udfordring som jeg ikke selv er herre over, andre tror de ved bedre og giver dårlig rating selv om det drejer sig om en gratis app der hjælper 20.000 mennesker til daglig. Du bestemmer naturligvis selv hvilken kategori du ønsker at tilhøre. :)

Her synes jeg ligesom jeg gør det synligt hvilket tyndt grundlag Jesper egentlig befinder sig på ligesom jeg giver ham en mulighed for at bekende sig til den kategori at personer der får lært noget nyt og indrømmer det - det gør vi alle jo fra tid til anden. Men nej...

Kalder du mig for en klaphat..?? Nu er det jo ikke mig der har udviklet noget der ikke virker. Det er jo dig. Så klaphatten må jo være dig selv. Måske du kunne finde ud af at udvikle en converter, så app'en kan bruges på endnu flere. Hvis det kun er 20000 ud af 2 mio. Rejsekortbrugere må man jo sige at du laaaaaaaaaangt fra har gjort dit arbejde godt nok. Men fint med mig at du ikke kan tåle ærlig og konstruktiv kritik og at du bare bliver modbydelig og ond. Men det er fint at du har givet mig det på skrift, så jeg kan videregive til én af mine rigtig gode venner der er journalist og som hader sådan nogle mennesker som bare sviner sine kunder eller måske kommende kunder til. Det er i alle fald ikke det bedste udgangspunkt at sætte sig selv i. Der er noget der hedder at kunden altid har ret. Måske du skulle tænke lidt mere over det..
Jeg ved ikke hvad der får Jesper til at opfatte sig selv som kunde (de betaler normalt for noget) for han er allerhøjst bruger af en app jeg gratis stiller til rådighed. Nuvel, jeg overvejer at ignorere klaphatten men vælger alligevel at forsøge at forklare ham hvorfor jeg ikke mener hans overfladiske og usaglige kritik er speciel konstruktiv:

Jesper,
Fakta er, at jeg skriver højt og tydeligt i Google Play følgende:
"Hvis app'en ikke virker på din smartphone p.g.a. manglende hardware support, undlad venligst at give negativ feedback, da det reelt er telefonens og ikke programmets skyld! Jeg hører dog gerne fra dig, således at jeg kan opdatere listen og undgå situationen for andre. :)"
Men det har du tydeligvis ikke taget dig tid til at læse, men brokker dig med en meget negativ tone som om du har forstand på hvad du taler om, og det har du tydeligvis ikke hvorfor jeg skriver direkte til dig omkring årsagen til at app'en ikke virker på din tlf. og hvorfor den ej heller nogensinde kan komme til det. Jeg linker også til en artikel på min blog der i årevis har beskrevet situationen, som du nemt kunne have fundet hvis du havde gjort dig den ulejlighed at søge på Google engang.
Dét du kommer med er ikke konstruktiv kritik, af de årsager jeg nævner ovenover - det er ikke noget at gøre, du er nødt til at købe din en anden tlf. hvis du vil bruge app'en! Desværre fortsætter du din dårlige stil, hvor du overhovedet ikke forholder dig til hvad jeg forklarer (har du overhovedet læst det?) og jeg kan derfor naturligvis ikke bruge mere tid på dig, da du virker uden for pædagogisk rækkevidde. Jeg ved ikke hvad du tror du får ud af din journalist trussel, men det vil jeg da i givet fald glæde mig til at se - du vil nemlig primært udstille dig selv som noget af en klaphat.
Jeg skulle nok bare have fulgt min intuition og ignoreret ham, for snart efter modtager jeg følgende:

Casper klaphat...
Spadser-Casper...
Mongol-Casper...
Casper Knold...
Casper Papkasse...
Lorte-Casper...
Casper Jubel-Idiot...
Koka-Casper...
Ja jeg kunne blive ved. Det er faktisk meget sjovt at du tror at du forstand på udvikling af apps.. Jeg ved tilfældigvis at det kan lade sig gøre at konvertere eksempelvis en bluetooth-version og dermed ville det også, hvis man altså er dygtig og intelligent nok til det, være muligt at udvikle en konverter til en NFC chip..
Men det formår du nok ikke med din mikroskopiske fuglehjerne.. Jeg tænker bare: Du kan jo ikke formulere dig korrekt, ej heller stave, og ej heller argumentere godt nok for din viden. Og jo jeg har set din blog, hvilken der ikke er basis for at prale af.. Den ligner noget min 8-årige nevø kunne lave meget bedre. Han kunne i alle fald have stavet, formuleret og konstrueret den bedre end du har formået.
Men jeg takker for din venlighed og for din uduelighed. Der er jo tydeligvis ingen grænser for hvad jeg kan tillade mig, med den måde du opfører dig på. Nu har jeg jo ikke tidligere kaldt dig alle mulige mærkelige ting, selvom du allerede den første gang du svarede på min forespørgsel svinede mig til.
Jeg tror ikke jeg behøver at kommentere på ovenstående, det taler vist for sig selv.

Konklusion
Man kan ikke gøre alle tilfredse og nogen mennesker forbliver bare uden for pædagogisk rækkevidde. Den tid jeg har brugt på klaphatten Jesper kunne jeg have brugt på min familie eller noget reelt arbejde. Så lektionen for i dag må være, pas på klaphatte hvis eneste formål er at stjæle din tid!

For at få bare en lille smule ud af den tid jeg har brugt på at forsøge at trænge igennem til Jesper, har jeg foreviget den uredigerede dialog i dette blog-entry - så har klaphatten også noget på skrift til hans journalist ven. :)


Comments

Popular posts from this blog

Oracle SQLDeveloper 4 on Debian/Ubuntu/Mint

Beware of SQLite and the Turkish Locale

Rejsekort Scanner